Ruokakaapista ihon ehostuksen aineet

Ruokakaapista ihon ehostuksen aineet

Miksi kuluttaa runsaasti rahaa kauneudenhoitoon, kun omasta ruokakaapista, jääkaapista ja luonnosta löytyvät usein ainekset ihon ehostamiseen? Totta se on. Artikkelin lopussa kerromme muutamia kauneusvinkkejä, kuinka teet esimerkiksi puhdistusaineen rasvaiselle ihollesi.

Kosmetiikka ja kauneudenhoito on iso bisnes, mutta isoon bisnekseen kuuluvat usein myös epäeettinen tuotteiden tuotantoketju. Useammat alkavat herätä luonnosta saataviin ainesosiin, joiden avulla voi helpostikin tehdä aivan yhtä tehokkaita aineita esimerkiksi ihon puhdistamiseen, kuin mitä alan yritykset tehtailevat huomattavasti kallimmilla hinnoilla. Parhaimmillaan omat ihonhoitotuotteet ovat luonnosta kerättävissä ja muihin ainesosat löytyvät ruokakaupasta, jos ei sillä hetkellä satu näitä aineita kotoa löytymään.

Kosmetiikka-alalla yritykset kyllä mielellään markkinoivat tuotteitaan luonnonmukaisina, luonnollisina tai orgaanisina. Totuus on kuitenkin aivan toinen. Vain pieni osa tuotteiden ainesosista tai niiden valmistuksesta on oikeasti luonnonmukaista. Yritykset voivatkin huseerata vapaasti, koska laki ei määrittele erikseen, mikä on oikeasti luomua ja ja mikä ei. Siksi kannattaakin suhtautua mainoslauseisiin vähintäänkin kriittisesti.

Usein puhutaan luonnonkosmetiikasta ja luomukosmetiikasta. Luonnonkosmetiikka ei sisällä mitään määriä, minkä verran tuotteissa on luonnonmukaista eli luomua. Luomukosmetiikka on tarkempi määritelmissä ja siinä tuleekin olla enemmän luomuainesosia kuin luonnonkosmetiikassa. Kumpikin on kuitenkin huomattavan epämääräinen määritelmä, joten kuluttajan kannattaa olla tarkkana mitä ostaa – jos luonnonmukaisuus on tärkeää kosmetiikan suhteen. Monet brändit ovat ilmoittautuneet luonnonmukaiseksi, vaikka näin ei ole asia.

Tee-se-itse -kauneusvinkkejä

Lupasimme artikkelin alussa vinkkejä kauneudenhoitoon. Niitä onkin nyt luvassa ja tee-se-itse -henkilöt pääsevät kokkailemaan omia tuotteitaan, jotka ovat pitkälle luonnonmukaisia ja erittäin edullisia. 

  • Helppo jalkakylpy

Ripottele jaloille tarkoitetun vadin pohjaan merisuolaa. Keitä vettä, johon voit laittaa esimerkiksi hyppysellisen (kuivattua) rosmariinia, sitruunanviipaleita tai hunajaa – tai jos haluat, voit tehdä niistä sekoituksen. Valuta keitetty vesi siivilän läpi vatiin ja lisää tarvittaessa kylmää vettä, jotta vedestä tulee lämpötilaltaan sopivaa jaloillesi. Rosmariinin sijaan voi käyttää myös muita yrttejä, joiden tuoksut miellyttävät. Kuivatut yrtit soveltuvat tähän tarkoitukseen parhaiten.

  • Puhdistusaine rasvaiselle iholle

Sekoita tehosekoittimessa tahnaksi pari ruokalusikallista esimerkiksi turkkilaista jogurttia, tilkkanen sitruunamehua ja tilkkanen oliiviöljyä sekä viipale omenaa (ota kuoret pois). Tahnaa voidaan käyttää kasvoille ja huuhdella lopuksi vedellä. 

  • Kuivan ihon kasvonaamio

Sekoita muutama tippa limen mehua ja tilkka munankeltuaista, jonka jälkeen lisää oliiviöljyä sen verran että sekoitus on kuin voidetta. Sivele kasvoillesi ja anna olla siinä joitakin kymmeniä minuutteja. Huuhtele vedellä pois. Voit toki tehdä enemmänkin kasvonaamiota lisäämällä mehun, keltuaisten ja öljyn määrää, mutta älä säilytä pitkään jääkapissa.

Kuten huomaat näistä vinkeistä, olemme käyttäneet mielikuvitusta eikä ainesosien määrät tarvitse olla prikulleen tarkkoja. Samalla tavalla toivomme, että käytät itsekin mielikuvitusta aineksien valinnassa ja voit hyvinkin soveltaa ohjeita oman makusi mukaan. Kannattaa kuitenkin muistaa se, ettei kasvoille kannata laittaa mitään sellaista ruoka-ainetta, joka saattaisi ärsyttää ihoa tai varsinkin silmiä.

Siksi ei kannata esimerkiksi viinietikkaa välttämättä kasvoille sivellä tai esimerkiksi juurikin silmien alueelle. Toisaalta taas esimerkiksi turkkilainen jogurtti voidaan korvata jollakin muulla jogurtilla, mutta kannattaa käyttää maustamatonta jogurttia tai vastaavaa ruoka-ainetta. Sokeriset jogurtit eivät välttämättä ole iholle täysin hyväksi.

Joka tapauksessa – kauneusvinkkejä voi antaa myös itse toisille aiheesta innostuneelle, kun löytää itse sopivat yhdistelmät oman ihon puhdistamiseen. Tässä artikkelissa ei olla käyty erästä vinkkiä läpi, jota monet suosivat näinä aikoina. Kyseessä on halvin vinkki kasvojen pesemiseen: voit käyttää nimittäin vain vettä pesemiseen ja tämä saattaa olla juurikin sopiva juuri sinun ihollesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.