lainojen yhdistaminen

Lainojen yhdistäminen voi olla pelastus

Lainojen yhdistämisessä on se idea, että se voi auttaa henkilöä hallitsemaan talouttasi paremmin ja poistamaan rasituksia, joita voi aiheutua esimerkiksi onnettomuuden tai sairauden vuoksi ottamastaan velasta. Mutta kuinka tämä on mahdollista, sillä eikö tässä tapauksessa oteta periaatteessa uusi laina?

Lainojen yhdistämisessä lainanottaja voi ottaa yhden suuremman lainan ja maksaa kaikki muut lainat takaisin. Henkilö maksaa yhteenlaskettuna vähemmän korkoa kuin mitä alun perin maksettaisiin kustakin yksittäisestä lainasta. Lainoja hakiessa kannattaakin aina jättää sivuun parhaalta vaikuttavat korot, ja keskittyä todellisiin korkoihin: katso lainoja, joiden todelliset vuosikorot ovat alhaisimmat.

Kun yhdistät lainoja, sinun ei tarvitse muistaa kunkin lainan eräpäiviä. Tästä on apua, sillä maksumuistutukset ovat aina harmillisia. On myös parempi, kun maksuosoitteita on vähemmän. Lainojen yhdistäminen on helppoa, kun ottaa avukseen järkevän vertailusivuston. Swiftbanker on yksi tällainen – se yksinkertaistaa lainojen yhdistämistä ja tarjoaa räätälöityjä lainoja, jotka sopivat eri tarpeisiin. Yritys tarjoaa hyödyllisiä resursseja erityisiä lainavaatimuksia varten. 

Lainojen yhdistämiseen on saatavilla omat verkkopalvelut

Tämän kaltaisen palvelun avulla lainantarvitsija löytää helposti parhaan saatavilla olevan lainan. Edellä mainitulla Swiftbankerilla on käytössä yksinkertainen lomake ja järjestelmä, joiden avulla hakeminen ja lainapäätösten hyväksyminen seuraaminen onnistuu kätevästi.

Ennen kuin teet päätöksen siitä, haetko lainaa vai et, on tärkeää ottaa huomioon henkilökohtainen taloudellinen tilanteesi ja aiemmat lainasi.  Monet meistä kohtaavat elämässään odottamattomia ja suuria menoja. Kyse voi olla esimerkiksi autosta, joka hajoaa  tai esimerkiksi yllättävän kalliiksi osoittautuvista häistä. Kun haet yhdistelylainaa, varmista, että ilmoitat kaikki velkasi, olivatpa ne kuinka pieniä tahansa. Tämä on vähemmän aikaa vievää ja johtaa alhaisempiin korkoihin.  

Verkkopalveluissa lainanhakemusten käsittelyaika on yleisesti ottaen 24 tuntia, mutta varsinkin arkipäivisin hakija voi nähdä ensimmäisiä lainatarjouksia muutaman minuutin kuluttua siitä, kun hakemus on lähetetty verkossa. Huomaa että tarjous ei ole vielä sitova lainapäätös, kummallekaan osapuolelle. 

Vakuudettomat ja vakuudelliset lainat 

Vakuudettomat lainat ovat edullisia ja nopeita, mutta niissäkin on omat miinuksensa. Vakuudettomia lainoja ovat esimerkiksi pikavipit, joustolainat ja kulutusluotot. Joustolainassa maksetaan kuukausittain uutta lainaa pois. Kun olet maksanut takaisin sovitun mukaisesti kuukausieriä, sinulla on mahdollisuus ottaa saman verran lainaa lisää, kuin olet maksanut takaisin. Se toimiikin periaatteessa kuten luottokortit.

Kulutusluotot voivat olla suuruudeltaan jopa muutama kymmenen tuhatta euroa. Myös näissä maksetaan sovittua kuukausierää takaisin. Vaihtoehtona monille vakuudettomille lainoille ovat vakuudelliset lainat, joissa voit ottaa lainaa vakuutta vastaan. Vakuudellisen lainan hyvänä puolena on se, että mahdolliset lainanottajat voivat lainata alhaisemmalla korolla kuin mitä useimpien vakuudettomien  lainojen kohdalla on mahdollista.

Rinnakkaisen tai yhteisen hakijan lisääminen hakemukseen saattaa auttaa, jos haluaa lainastaan edullisempaa tai sitten ainakin korkoja pienemmäksi. Rinnakkaishakijuus tarkoittaa pienempää riskiä lainanantajalle, koska kaksi henkilöä on vastuussa yhdestä lainasta. Rinnakkaishakija tai yhteishakija on yleensä tosiasiallisen lainan hakijan puoliso, rekisteröity kumppani tai avopuoliso. 

Onko lainojen yhdistäminen vastaus?

Usein on hyvä idea yhdistää useita pieniä lainoja yhdeksi isoksi lainaksi. Näin voi saada pienemmän kuukausimaksuerän lainalle kuin jos sinulla olisi useita samankokoisia lainoja. Siitä voi olla hyötyä erityisesti silloin, kun taloudellinen tilanne on mennyt huonompaan suuntaan.  

Jos sinulla on yhdistetty laina, sinun pitäisi maksaa siitä vähemmän korkoa, jotta se on järkevä laina. Yhdistelmälainan hakeminen voi saada sinut nopeammin pois veloista, koska joudut maksamaan vähemmän korkoa. Voit jopa säästää tuhansia euroja, kun käytät uutta matalakorkoista henkilökohtaista lainaa.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.